Dipy do chipsów
2009-01-07 00:19:09Zawsze są ciekawym urozmaiceniem, jeżeli na imprezie planujemy podać np. chipsy lub krakersy.
Dip pikantny
- ketchup
- gotowy sos pomidorowy w słoiczku (ew. przecier)
- cebula
- pieprz, sól, ostra papryka
Ketchup mieszamy z sosem w proporcji 1:1, dodajemy drobniutko posiekaną cebulę (można zetrzeć na tarce) i doprawiamy do smaku przyprawami.
Dip musztardowy
- jogurt naturalny (najlepiej grecki)
- ketchup
- musztarda Dijon
- koperek siekany
- cukier, sól, pieprz
Wszystkie składniki mieszamy (na 100ml jogurtu po jednej łyżce musztardy i ketchupu), doprawiamy do smaku.
Dip z suszonych pomidorów
- pasta z suszonych pomidorów
- majonez
- jogurt grecki
Wszystkie składniki mieszamy w proporcji 1:1:1.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Dip pikantny
- ketchup
- gotowy sos pomidorowy w słoiczku (ew. przecier)
- cebula
- pieprz, sól, ostra papryka
Ketchup mieszamy z sosem w proporcji 1:1, dodajemy drobniutko posiekaną cebulę (można zetrzeć na tarce) i doprawiamy do smaku przyprawami.
Dip musztardowy
- jogurt naturalny (najlepiej grecki)
- ketchup
- musztarda Dijon
- koperek siekany
- cukier, sól, pieprz
Wszystkie składniki mieszamy (na 100ml jogurtu po jednej łyżce musztardy i ketchupu), doprawiamy do smaku.
Dip z suszonych pomidorów
- pasta z suszonych pomidorów
- majonez
- jogurt grecki
Wszystkie składniki mieszamy w proporcji 1:1:1.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)