Wybierz miasto
Kobieta Logowanie / Rejestracja
Znajdujesz się w ogólnopolskim wydaniu.

Dlaczego warto jeść marchewki? Cudowne właściwości i przepisy

2017-03-01

Nie od dziś wiadomo, że owoce i warzywa są bardzo cenne dla naszego organizmu. Skarbnicą dobroczynnych właściwości są marchewki. Te niepozorne warzywa posiadają całą gamę witamin i minerałów, które postawią nasz organizm na nogi po długiej zimie. Marchewki są smaczne, chrupiące i można z nich wyczarować naprawdę cudowne potrawy. Zobaczcie, dlaczego warto jeść marchewki!

WŁAŚCIWOŚCI MARCHEWEK I PRZEPISY>>>>>>

gol

fot. pixabay.com

GALERIA ZDJĘĆ: Dlaczego warto jeść marchewki? Cudowne właściwości i przepisy (4)
  • Marchewki są świetnymi przeciwutleniaczami. Zawierają sporą ilość beta-karotenu, który nadaje piękny kolor skórze
  • Są skarbnica luteiny i likopenu. Wzmacniają wzrok i wzmacniają układ odpornościowy
  • Wpływają pozytywnie na działanie układu moczowego. Zawierają ogromną ilość witaminy C oraz wapnia
  • Zawierają sporą ilość witamin i minerałów, które chronią przed nowotworami. Wspomagają również kurację po antybiotykach i wzmacniają organizm
Dodaj do:
  • Wykop
  • Flaker
  • Elefanta
  • Gwar
  • Delicious
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google
  • Yahoo
Komentarzedodaj komentarz

Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Brak komentarzy.

znak zodiaku: baran - horoskop kulinaria

Licznik BMI

Kalkulator miłosny

 
FB dlaMaturzysty.pl reklama