Wybierz miasto
Kobieta Logowanie / Rejestracja
Znajdujesz się w ogólnopolskim wydaniu.

Wigilijny barszcz na kilka sposobów!

2015-12-15

Święta tuż tuż! Nie macie pomysłu jak rozpocząć kulinarne przygotowania? Zacznijmy od barszczu! Barszcz wigilijny to jedna z podstawowych potraw, bez której ciężko wyobrazić sobie tę szczególną kolację. Zobaczcie, jak urozmaicić go w takim sposób, aby zyskał on nowego smaku i zaczarował wszystkich gości!

Przejdź do przepisów na wyjątkowy barszcz wigilijny>>

Podstawowy przepis na barszcz:

Kilogram buraków myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy pokrojoną cebulę, marchewkę, pietruszkę i kilka ząbków czosnku. Zalewamy wszystko wodą z dodatkiem soli i gotujemy około 45 minut. W drugim garnku układamy pokrojone i umyte grzyby (mogą być podgrzybki). Zalewamy je wodą, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Odstawiamy na całą dobę.

Na drugi dzień do ugotowanego barszczu wlewamy wywar z grzybów. Całość gotujemy około 30 minut.

gol

fot. pixabay

GALERIA ZDJĘĆ: Przepisy na wigilijny barszcz (5)
  • Barszcz z suszoną śliwką i cynamonem
  • Barszcz z pieczonymi ziemniakami
  • Barszcz z jabłkiem i żurawiną
  • Barszcz z kaszą
  • Barszcz z grzybami
Dodaj do:
  • Wykop
  • Flaker
  • Elefanta
  • Gwar
  • Delicious
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google
  • Yahoo
Komentarzedodaj komentarz

Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Brak komentarzy.

znak zodiaku: baran - horoskop kulinaria

Licznik BMI

Kalkulator miłosny

 
FB dlaMaturzysty.pl reklama