Dobre książki kucharskie: Pyszności z piekarnika
2010-05-24 12:24:03Proponowane tu receptury na smakołyki z piekarnika znakomicie urozmaicają codzienny jadłospis. Są to zapiekanki pikantne: z mięsem, wędlinami, rybami, także z warzywami dla osób, które nie jadają mięsa. Są też przepisy dla łasuchów - zapiekanki jako deser; można je podać zamiast ciasta. Nie mogło zabraknąć przepisów na pizze i tosty (gorące kanapki), które szczególnie upodobały sobie dzieci.
zapiekanki znakomicie urozmaicają codzienny jadłospis. Mogą stanowić zarówno gorącą przystawkę, danie podstawowe, jak i deser. Smakowite i pożywne, zawierają wiele wartościowych skłądników. Znajdują się w nich przecież ziemniaki, makaron, kasza, ryż - czyli węglowodany, mięso, ryby, wędliny, jaja, ser - a więc biało, a przede wszystkim źródło witamin i minerałów - warzywa, grzyby oraz owoce.
Przygotowanie zapiekanek nie zajmuje zbyt wiele czasu. Są to potrawy tanie i co więcej - do zrobienia pysznej i oryginalnej zapiekanki nie potrzeba nadzwyczajnej biegłości w gotowaniu.
W książce znajdziesz pyszne przepisy na lasagne, zapiekane makarony, zapiekanki ziemniaczane, ryżowe i z kaszą, rybne, mięsne i na słodko - dania ogromnie popularne, bardzo łatwe do przygotowania i niedrogie.
>>> Weź udział w naszym konkursie i wygraj książkę kucharską "Pyszności z piekarnika"
JJ/ip