Dania główne - Kulinaria

Gulasz z bakłażanem

2009-12-17 02:01:07

Składniki:

  • Duży bakłażan
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki pomarańczowe
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 małe cebule
  • Sos gulaszowy z torebki
  • Przyprawy: sól, pieprz, ocet winny, ziele angielskie, liść laurowy


Wykonanie:

  1. Warzywa dokładnie myjemy, wycieramy i kroimy.
  2. Pieczarki obieramy, myjemy i sparzamy.
  3. Zalewamy pieczarki wodą z dodatkiem łyżki oliwy , szczyptą soli i dusimy.  Po 10 minutach dodajemy warzywa.
  4. Sos z torebki rozpuszczamy w szklance wody. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki.
  5. Wlewamy sos do warzyw. Przyprawiamy do smaku.
  6. Dodajemy utarty czosnek.
  7. Podajemy z ryżem, makaronem bądź kaszą.


Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)

Komentarze
Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.
Zobacz także
Jak zrobić idealny kotlet schabowy?
Jak zrobić idealny kotlet schabowy?

Kotlet schabowy to popularne danie, które podbiło serce Polaków.

Sposoby na tortillÄ™
Sposoby na tortillę

Z kurczakiem, mięsem mielonym, a może na słodko?

Jak zrobić gulasz?
Jak zrobić gulasz?

Gulasz to wyśmienite danie jednogarnkowe, które przygotujecie w kilka chwil.

Polecamy
Kluski śląskie
Kluski śląskie

Tam, skąd pochodzę, kluski to rzecz wręcz święta. Obowiązkowo do rolad i czerwonej kapusty. I wszystkie kobiety potrafią takie kluski zrobić.

Puree
Puree

Na początek ziemniak. Jedli go już wszyscy, gdyż związany jest z naszą kuchnią jak bocian z polską łąką.

Ostatnio czytane
Kluski śląskie
Kluski śląskie

Tam, skąd pochodzę, kluski to rzecz wręcz święta. Obowiązkowo do rolad i czerwonej kapusty. I wszystkie kobiety potrafią takie kluski zrobić.

Puree
Puree

Na początek ziemniak. Jedli go już wszyscy, gdyż związany jest z naszą kuchnią jak bocian z polską łąką.

Popularne
Gyros
Gyros

Przepis na przepyszny gyros. Jest prosty w przyrządzeniu i niesamowicie smaczny.

Puree
Puree

Na początek ziemniak. Jedli go już wszyscy, gdyż związany jest z naszą kuchnią jak bocian z polską łąką.

Polecamy