Jak zrobić domowy kebab?
2016-03-16 09:25:12Kebab podbił serca i podniebienia Polaków. Nie zawsze jednak wiemy co jemy. Dlatego warto wypróbować prosty przepis na przygotowanie domowej wersji tego popularnego dania. Zobaczcie, jak łatwo przygotować pyszny i zdrowy kebab.
Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie, czosnku i ziołach. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso smażymy z dodatkiem curry i pokrojonej ostrej papryczki. Sałatę, pomidory, cebulę i ogórki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. W miseczce przygotowujemy sos. 1/2 opakowania jogurtu naturalnego mieszamy z łyżką musztardy, łyżką majonezu, bazylią. Doprawiamy do smaku. Bułkę pitę kroimy na pół, do środka dodajemy kurczaka, warzywa. Wszystko polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku przez około 2 minuty w temperaturze 180 stopni.
gol
fot. flickr.com