Kanapeczki z grzybami
2008-10-08 09:32:59Składniki na 4 porcje:
- 50g boczniaków
- 1 mała cebula
- pół pęczka pietruszki
- 4 kromki pszennej bułki
- 3 jajka
- 60g miękkiego masła
Przygotowanie:
Oczyścić i drobno pokroić grzyby. Obraną cebulę i umytą pietruszkę posiekać. Posmarowane masłem kromki smażyć na patelni na małym ogniu, aż uzyskają złotawy kolor, następnie odłożyć je w ciepłe miejsce. Włożyć na patelnię grzyby, cebulę i pietruszkę i smażyć, aż cebula zmięknie. Rozmieszane widelcem jajka wylać na patelnię z pozostałymi składnikami. Gdy jajka się zetną i farsz nabierze konsystencji kremu, ułożyć go na kanapkach i od razu podawać.
Monika Grodzka
(monika.grodzka@dlastudenta.pl)
- 50g boczniaków
- 1 mała cebula
- pół pęczka pietruszki
- 4 kromki pszennej bułki
- 3 jajka
- 60g miękkiego masła
Przygotowanie:
Oczyścić i drobno pokroić grzyby. Obraną cebulę i umytą pietruszkę posiekać. Posmarowane masłem kromki smażyć na patelni na małym ogniu, aż uzyskają złotawy kolor, następnie odłożyć je w ciepłe miejsce. Włożyć na patelnię grzyby, cebulę i pietruszkę i smażyć, aż cebula zmięknie. Rozmieszane widelcem jajka wylać na patelnię z pozostałymi składnikami. Gdy jajka się zetną i farsz nabierze konsystencji kremu, ułożyć go na kanapkach i od razu podawać.
Monika Grodzka
(monika.grodzka@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: Kanapeczki z grzybami grzyby