Kotlety wegetariańskie
2008-05-11 10:29:50- 4 marchewki
- 2 papryki
- 2 jajka
- pietruszka
- seler
- natka pietruszki
- duża cebula
- mąka (2 łyżki)
- bułka tarta
Przygotowanie:
1. Marchewki, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.
2. Natkę pietruszki posiekać.
3. Paprykę pokroić na drobniutkie kawałki (lub też zetrzeć na tarce).
4. Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą.
5. Cebulę posiekać drobniutko i podsmażyć na patelni, potem dodać do reszty składników.
6. Następnie wbić jajka i dodać 2 łyżki stołowe mąki.
7. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem ziołowym.
8. Formować kotleciki i tradycyjnie obtaczać w panierce, smażyć na złocisto.
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)