Makaron z serem
2007-12-04 21:35:49Makaron, który czasem zostaje „na drugi dzień” przeważnie zjadam w ten sam sposób, czyli na słodko, z cukrem i serem. Wystarczą:
- makaron (dowolny)
- ser twaróg
- cukier
- trochę masła
Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam makaron i chwile go podsmażam. Kiedy jest ładnie zarumieniony dodaję pokruszony ser i dalej podgrzewam mieszając. Kiedy danie jest już odpowiednio ciepłe dodajemy cukier, ale możemy też posłodzić danie na talerzu. Przekładamy makaron na talerz i polewamy resztą masła z patelni (jeśli zostało). I tyle! Smacznego.
- makaron (dowolny)
- ser twaróg
- cukier
- trochę masła
Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam makaron i chwile go podsmażam. Kiedy jest ładnie zarumieniony dodaję pokruszony ser i dalej podgrzewam mieszając. Kiedy danie jest już odpowiednio ciepłe dodajemy cukier, ale możemy też posłodzić danie na talerzu. Przekładamy makaron na talerz i polewamy resztą masła z patelni (jeśli zostało). I tyle! Smacznego.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne makaron z serem kulinaria gotowanie