Pieczarkowe penne w sosie śmietanowym
2008-10-10 09:15:00- opakowanie makaronu penne
- śmietanka rama do gotowania
- 2 serki topione trójkąciki śmietankowe
- 0.5 kg pieczarek
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- kostka grzybowa
Wykonanie:
1. Pieczarki dokładnie umyć, obrać i sparzyć wrzątkiem.
2. Pokrojone w plasterki wrzucić do garnka z 0.5 l wody wraz z kostką grzybową.
3. Gdy pieczarki będą już ugotowane, a woda odparuje dodać śmietankę i serki topione.
4. Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku i wlać łyżkę oliwy.
5. Makaron ugotować. Przecedzić na cedzaku i wrzucić do garnka, wymieszać z sosem i przełożyć na talerze.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)