Sałatka grecka na ciepło
2007-12-17 23:36:59Składniki:
- Czarne oliwki drylowane
- 2 duże papryki czerwone
- Tuńczyk w sosie własnym i w oleju
- Ketchup
- Oliwa
- Makaron typu wstążki
Sposób przyrządzania:
1. Makaron ugotować al dente. Odstawić do ostudzenia.
2. Papryki opłukać, włożyć do wrzącej wody, gotować przez około 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć i obrać ze skórki (najlepiej pod zimną bieżącą wodą). Pokroić w cienkie plasterki.
3. Oliwki pokroić w krążki.
4. Tuńczyk rozdrobnić (jeśli kupiliśmy w kawałkach).
5. Wszystko razem wymieszać, dodając ketchup.
6. Nie przyprawiać!
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
- Czarne oliwki drylowane
- 2 duże papryki czerwone
- Tuńczyk w sosie własnym i w oleju
- Ketchup
- Oliwa
- Makaron typu wstążki
Sposób przyrządzania:
1. Makaron ugotować al dente. Odstawić do ostudzenia.
2. Papryki opłukać, włożyć do wrzącej wody, gotować przez około 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć i obrać ze skórki (najlepiej pod zimną bieżącą wodą). Pokroić w cienkie plasterki.
3. Oliwki pokroić w krążki.
4. Tuńczyk rozdrobnić (jeśli kupiliśmy w kawałkach).
5. Wszystko razem wymieszać, dodając ketchup.
6. Nie przyprawiać!
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne sałatka grecka na ciepło kulinaria gotowanie