Sałatka studencka – tanio i szybko
2008-04-08 19:30:30Składniki:
- 30 dkg pieczarek
- ryż
- szczypiorek
- majonez
Przygotowanie:
1. Pieczarki obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
2. Smażyć na oliwie (nie dodając żadnych przypraw!).
3. Ugotować ryż w osolonej wodzie (by się nie skleił gotować około 15 minut, często mieszając).
4. Posiekać szczypiorek.
5. Po ostudzeniu wymieszać pieczarki, ryż i szczypiorek dodając majonez.
Najlepiej spożyć na następny dzień. Pamiętaj! Nie przyprawiaj!
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
- 30 dkg pieczarek
- ryż
- szczypiorek
- majonez
Przygotowanie:
1. Pieczarki obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
2. Smażyć na oliwie (nie dodając żadnych przypraw!).
3. Ugotować ryż w osolonej wodzie (by się nie skleił gotować około 15 minut, często mieszając).
4. Posiekać szczypiorek.
5. Po ostudzeniu wymieszać pieczarki, ryż i szczypiorek dodając majonez.
Najlepiej spożyć na następny dzień. Pamiętaj! Nie przyprawiaj!
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne Sałatka studencka – tanio i szybko pieczarki ryż majonez kulinaria gotowani