Sałatka z czerwonej kapusty
2009-04-17 11:39:53Składniki:
- 0,25 główki czerwonej kapusty
- 2 papryki czerwone
- Puszka kukurydzy
- 2 pomidory
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz, majeranek
Wykonanie:
1. Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy.
2. Paprykę i pomidora kroimy w dużą kosteczkę.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Poszatkowaną kapustę sparzamy wrzątkiem by zmiękła, solimy i odstawiamy na godzinę.
5. Dodajemy resztę składników. Podlewamy 2-3 łyżkami oliwy. Przyprawiamy.
6. Doskonała jako samodzielna przekąska albo jako sałatka do obiadu.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)
- 0,25 główki czerwonej kapusty
- 2 papryki czerwone
- Puszka kukurydzy
- 2 pomidory
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz, majeranek
Wykonanie:
1. Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy.
2. Paprykę i pomidora kroimy w dużą kosteczkę.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Poszatkowaną kapustę sparzamy wrzątkiem by zmiękła, solimy i odstawiamy na godzinę.
5. Dodajemy resztę składników. Podlewamy 2-3 łyżkami oliwy. Przyprawiamy.
6. Doskonała jako samodzielna przekąska albo jako sałatka do obiadu.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)