Spaghetti napoli
2015-01-29 10:26:48Sos neapolitański to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej. Sekret tego wspaniałego dania tkwi przede wszystkim w prostocie. Ważne także, aby nie zapomnieć o świeżych ziołach, które nadadzą daniu wspaniałego aromatu.
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja dla 4 osób
Składniki:
• Międzybrodzki Makaron spaghetti – 500 g
• Pomidory z puszki – 2 op.
• Cebula – 1 szt.
• Czosnek – 1 ząbek
• Oliwa z oliwek – 1 łyżka
• Parmezan
• Świeża bazylia i oregano
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek, a następnie dodajemy pomidory i gotujemy przez ok. 20 minut.
3. Dodajemy posiekaną bazylię, oregano oraz sól i pieprz – do smaku.
4. Podajemy z makaronem, całość posypujemy startym parmezanem.
ip
Fot. Fotolia