Zalewajka
2009-01-15 11:56:10Składniki:
- kilka ziemniaków
- pieczarki lub kawałek kiełbasy
- jajka
- opakowanie zupy w proszku Żurek lub Barszcz biały
Przygotowanie:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy na 4 części i gotujemy.
2. Pieczarki lub (i) kiełbasę kroimy i podsmażamy.
3. Jajka gotujemy na twardo.
4. Przyrządzamy zupę zgodnie z opisem na opakowaniu.
5. Na talerzu układamy ziemniaki, kiełbasę (pieczarki) oraz pokrojone jajka. Zlewamy zupą.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
- kilka ziemniaków
- pieczarki lub kawałek kiełbasy
- jajka
- opakowanie zupy w proszku Żurek lub Barszcz biały
Przygotowanie:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy na 4 części i gotujemy.
2. Pieczarki lub (i) kiełbasę kroimy i podsmażamy.
3. Jajka gotujemy na twardo.
4. Przyrządzamy zupę zgodnie z opisem na opakowaniu.
5. Na talerzu układamy ziemniaki, kiełbasę (pieczarki) oraz pokrojone jajka. Zlewamy zupą.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)