Zupy - Kulinaria
Zupa to nie tylko prosty i szybki w przygotowaniu posiłek, ale też idealna potrawa na jesienne chłody.
Dynia bogata jest w minerały i witaminy, a dodatkowo ma bardzo mało kalorii.
Przedstawiamy interesujący przepis na zupę Caldo Verde (Zieloną Zupę) autorstwa Jana Kuronia.
Przedstawiamy przepis na zupę soczewicowo-szpinakową.
Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką.
Z ziemniaka przyrządzić można także wykwintne dania, które zaskoczą nawet najbardziej wymagających gości.
W chłodne dni na obiad najlepiej sprawdzają się zupy. Są zdrowe, pożywne, zazwyczaj mało kaloryczne i dzięki odpowiednio dobranym przyprawom świetnie rozgrzewają.
W czasie jesiennej słoty humor poprawią smakowite, rozgrzewające zupy z dodatkiem sera żółtego lub topionego. Tym razem zainspirujemy się kuchnią francuską, duńską i czeską.
Jesienią i zimą bardziej niż kiedykolwiek warto docenić gęste, sycące zupy-kremy.
Zdrowa, pyszna i „strrrrrraszna”
Bardzo prosta w wykonaniu, a zarazem przepyszna i idealna na święta, zupa śledziowa.
Zobacz, jak spędzić Dzień Kobiet, aby w pełni go celebrować.
Wybierając odpowiednią żywność, możesz znacząco poprawić przyswajanie wiedzy.