Latte z mlekiem kokosowym i korzeniami
Przepisy na kawy smakoweKawa wcale nie musi być nudna jak zimowe popołudnie!
Smakowe kawy - niebanalny zastrzyk energii na zimę »Składniki: - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - filiżanka wrzątku - 6 łyżek mleka kokosowego - szczypta każdej z przypraw: kardamon, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, anyż.
Przygotowanie: Proponujemy zacząć od podgrzania mleka kokosowego, następnie dodać do niego od razu przyprawy korzenne. Gdy będzie już ciepłe (nie musi się gotować) zdejmujemy z palnika i spieniamy (spieniaczem do kawy albo inną swoją metodą). Kawę zaparzamy w filiżance, zalewając rozpuszczalną kawę wrzątkiem. Spienione mleko wlewamy do szklanki, a następnie delikatnie po łyżce, cienkim strumieniem wlewamy kawę. Posypuję starta czekoladą. Polecamy osłodzić ją dopiero po podaniu.