Krem czekoladowy z migdałami i cynamonem
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie samePoznaj smarowidła kanapkowe, które można jeść bez końca.
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie same - na słodko i słono! »Najpierw coś na słodko. Polecamy wam przepyszny krem czekoladowy. Do przygotowania tego smakołyku potrzebujecie: 2 tabliczki gorzkiej czekolady dobrej jakości, szklankę migdałów, 3 łyżki cukru pudru, łyżeczkę cynamonu, 4 łyżki mleczka kokosowego. Migdały obierzcie ze skórki, a następnie uprażcie je na patelni, wszystko przełóżcie do malaksera. Miksujcie tak długo, aż uzyskacie maślaną konsystencję. Czekoladę z dodatkiem mleczka kokosowego roztopcie w kąpieli wodnej. Wszystko przelejcie do malaksera, dodajecie cukier, cynamon i zmiksujcie. Jeśli masa będzie za gęsta możecie dolać jeszcze trochę mleczka kokosowego. Na koniec wszystko przełóżcie do pojemniczków i delektujcie się wspaniałym smakiem czekolady.