Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
2009-08-05 10:51:33- ½ opakowania mrożonego szpinaku
- 2 podwójne filety z kurczaka
- Sól, pieprz
- Majeranek
- Papryka słodka
- Bazylia
- 10 dag sera żółtego
- Olej z pestek winogron
Wykonanie:
1. Mięso myjemy, oczyszczamy, kroimy na 4 filety.
2. Kroimy wzdłuż kieszonkę.
3. Doprawiamy majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
4. Smażymy na złocisty kolor, z obu stron, na rozgrzanym oleju.
5. Zdejmujemy filety z ognia. Kieszonki napełniamy szpinakiem.
6. Zawijamy każdy kawałek w folię aluminiową.
7. Kładziemy zawinięte kawałki kurczaka do rozgrzanego do 200C piekarnika, pieczemy ok 20 minut.
8. Mięso posypujemy serem i podajemy z warzywami, sałatką lub ogórkami.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)