Gorąca czekolada
2007-12-08 21:17:54- 4 kostki czekolady mlecznej
- 2 kostki czekolady gorzkiej
- 150 ml wody
- szczypta chili
- bita śmietana
Do kubka wrzucamy kostki czekolady, zalewamy wodą i wstawiamy na 3 minuty do kuchenki mikrofalowej. Następnie dodajemy szczyptę chili i mieszamy elektrycznym mieszadełkiem dopóki nie uzyskamy jednolitej konsystencji. Na koniec dekorujemy czekoladę bitą śmietaną kręcąc od krawędzi do środka kółka i posypujemy startą czekoladą.
- 2 kostki czekolady gorzkiej
- 150 ml wody
- szczypta chili
- bita śmietana
Do kubka wrzucamy kostki czekolady, zalewamy wodą i wstawiamy na 3 minuty do kuchenki mikrofalowej. Następnie dodajemy szczyptę chili i mieszamy elektrycznym mieszadełkiem dopóki nie uzyskamy jednolitej konsystencji. Na koniec dekorujemy czekoladę bitą śmietaną kręcąc od krawędzi do środka kółka i posypujemy startą czekoladą.
Ewa Szarawańska
(ewa.szarawanska@dlastudenta.pl)
(ewa.szarawanska@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne gorąca czekolada kulinaria gotowanie