Jabłkowe przepisy. Racuchy, jabłka w karmelu i wiele innych!
2015-11-20 11:51:54Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców. Znany od wieków, opisywany w Biblii owoc, zdobył sławę na całym świecie. Jabłka mają wiele właściwości. Obniżają poziom złego cholesterolu, chronią przed wieloma chorobami, w tym przed chorobą Parkinsona i Alzheimera. Działają dobroczynnie na serce i układ nerwowy. Zawierają sporą dawkę witaminy C, która wpływa pozytywnie na układ odpornościowy. Jabłka zawierają również dużą ilość żelaza i potasu, oraz masę innych minerałów. Osoby chore na astmę powinny zjadać te owoce regularniem, ponieważ działają one łagodząco na problemy z oddychaniem. Jak widać, jabłka są prawdziwą skarbnicą dobra. Świetnie smakują i wpływają korzystnie na nasz organizm. Skorzystajcie z przepisów, które pomogą wam wyczarować prawdziwe, jabłkowe rarytasy!
Przejdź do przepisów>>
gol
fot. pixabay