Makaron z mieszanką meksykańską
2008-02-09 01:43:46- mięso mielone
- mrożona mieszanka meksykańska
- czosnek
- sos napoli (to dlatego że potrzebowałam sosu pomidorowego a nie miałam przecieru ani pomidorów co byłoby lepszym jeszcze rozwiązaniem).
- bazylia
1. Na patelni podsmażamy mięso mielone na brązowy kolor.
2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek (lub pokrojony drobno).
3. Chwilę smażymy po czym dodajemy warzywa zamrożone – ilość według uznania. Można podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
4. Przyrządzić sos i zalać mięso z warzywami lub dodać przecier albo obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
5. Doprawić do smaku i dusić jeszcze przez chwilę.
6. Podawać z makaronem.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)