Omlet królewski
2008-10-15 09:11:38Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki
- szczypta soli
- 5 łyżeczek masła
Odseparowując żółtko od białka wlewamy do dużej, wysokiej misy i solimy. Mikserem lub sprężyną ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszając dodajemy żółtka i mąkę. Tak przygotowaną masę wylewamy do rozgrzanej patelni z ówcześnie roztopionym nań masłem. Przykrywamy. Na wolnym ogniu smażymy 10 minut.
Katarzyna Frączak
(Katarzyna.fraczak@dlastudenta.pl)
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki
- szczypta soli
- 5 łyżeczek masła
Odseparowując żółtko od białka wlewamy do dużej, wysokiej misy i solimy. Mikserem lub sprężyną ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszając dodajemy żółtka i mąkę. Tak przygotowaną masę wylewamy do rozgrzanej patelni z ówcześnie roztopionym nań masłem. Przykrywamy. Na wolnym ogniu smażymy 10 minut.
Katarzyna Frączak
(Katarzyna.fraczak@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: Omlet królewski