Przepis na mięsnego jeża
2012-03-20 14:58:58Prezentujemy przepis na najbardziej poszukiwaną od wczoraj potrawę w Polsce - mięsnego jeża!
Mięsny jeż ryje pacynę każdemu, kto go zobaczy! Scenarzyści polsatowskich "Pamiętników z wakacji" muszą zapodawać wyjątkowo dobrego kwasa, bo chyba nikt z nas nie spodziewał się, że przebiją przegięciem słynny klocek w bidecie. A jednak! Pół polskiego internetu podśpiewuje sobie teraz "Mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz!" w rytm zapodany przez (jak to określa jeden z najbrutalniejszych komentarzy, które znaleźliśmy) gościa o wyglądzie upośledzonego Pezeta. Kto nie widział, nie ma już szans ucieczki!
Z racji tego, że nigdzie w necie nie ma jeszcze przepisu na ten słodki smakołyk, teraz go wam zaprezentujemy!
PRZEPIS NA MIĘSNEGO JEŻA
Parówki owijamy wędliną (najlepiej szynką) - nie ma problemu, jeżeli jesteście na Wyspach Kanaryjskich, Polacy zawsze znajdą sposób na to, żeby skądś wykombinować parówy. Szynkę przykrywamy plasterkami salami, buzię mięsnego jeża robimy z czegoś kolorowego - oczy z winogron lub oliwek, policzki z pieczeni, a usta z cytryny. Teraz już tylko wystarczy wypowiedzieć zaklęcie "mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz" i gotowe! Do tego oczywiście piweczko!
JUR