Sałatka z krewetkami, mango i ananasem
2013-12-17 15:43:53Przedstawiamy prosty przepis na sałatkę z krewetkami, mango i ananasem z kolendrowym salsa verde. Idealna na przedświąteczną dietę!
Składniki:
Opakowanie mixu sałat FIT & EASY Party
10 – 15 krewetek
1 małe mango
½ małego ananasa
½ ogórka szklarniowego
1 limonka lub cytryna
Kilka plastrów marynowanego imbiru
1 ząbek czosnku
Sposób przygotowanie:
Krewetki zamarynuj w przeciśniętym przez praskę czosnku. Mango i ananasa obierz (z ananasa pozbądź się zdrewniałego rdzenia) i pokrój w kostkę. Krewetki obsmaż na niewielkiej ilości oliwy przez 2 minuty z każdej strony. Ogórka obierz, pozbądź się wodnistego środka i pokrój na grubsze pół plastry.
Na mieszankę sałat wyłóż owoce, ogórka i krewetki. Na wierzch ułóż imbir oraz okrojoną ze skóry i pokrojoną na cząstki limonkę lub cytrynę. Świetnie sprawdza się tu sos salsa verde na bazie kolendry.
Przepis przygotował Jan Kuroń na zlecenie firmy Green Factor, producenta sałatek Fit & Easy, które w nowym, dostępnym od listopada tego roku opakowaniu posiadają kody umożliwiające ściągnięcie większej ilości przepisów na sałatki ze strony www.fitandeasy.pl.
ip