Sałatka z tuńczykiem
2008-04-20 11:58:46Składniki:
- ryż (dwa woreczki)
- majonez
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- ogórki kiszone lub konserwowe z chilli
- kukurydza w puszce
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Ryż ugotować w osolonej wodzie (około 15 minut).
2. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
3. Odsączyć kukurydzę.
4. Ostudzony ryż wsypać do miski, dodać tuńczyka, kukurydzę i ogórki.
5. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
6. Wszystko wymieszać z majonezem.
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
- ryż (dwa woreczki)
- majonez
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- ogórki kiszone lub konserwowe z chilli
- kukurydza w puszce
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Ryż ugotować w osolonej wodzie (około 15 minut).
2. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
3. Odsączyć kukurydzę.
4. Ostudzony ryż wsypać do miski, dodać tuńczyka, kukurydzę i ogórki.
5. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
6. Wszystko wymieszać z majonezem.
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne sałatka z tuńczykiem tuńczyk ryż majonez ogórki kiszone kulinaria gotowanie