Zielony napój „C”
2009-03-27 00:52:07Składniki:
- natka pietruszki
- 1,5 cytryny
- duża łyżka miodu
- 0,5 l wody mineralnej
Wykonanie:
1. Natkę dokładnie myjemy. Osuszamy. Szarpiemy na drobne kawałki (ważne, aby jej nie siekać, wtedy bowiem traci wartości odżywcze).
2. Do naczynia wlewamy wodę mineralną, wyciskamy cytryny i dodajemy łyżkę miodu. Mieszkamy dokładnie.
3. Dodajemy do wody natkę. Ponownie mieszamy.
4. Przykrywamy naczynie i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.
5. Napój odstawiamy na conajmniej 2 godziny. Po tym czasie miksujemy blenderem wszystkie składniki. Pijemy go przez 2 tygodnie, szklankę dziennie, najlepiej przed głównym posiłkiem.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)