Różności - Kulinaria
Do stworzenia tej przekąski potrzebujemy tylko kilka chwil i odrobinę cierpliwości.
Mieszamy wszystko razem i smażymy jak tradycyjną jajecznicę.
Buraki dokładnie wyszorować, włożyć do dużego garnka, zalać cały garnek wodą i nastawić na średnim ogniu.
Paprykę obrać i pokroić w podłużne paseczki. Czosnek obrać jeden ząbek pokroić, drugi utrzeć.
Kuskus przesypać do miseczki, wyrównać powierzchnię łyżką i zalać wrzątkiem ok. 5 mm powyżej brzegu kuskusa.
Jeżeli sos jest za gęsty, dolej więcej mleka. Ja do sosu dodaję kilka łyżek wywaru z mięsa, ale nie jest to konieczne.
Odseparowując żółtko od białka wlewamy do dużej, wysokiej misy i solimy.
Mozzarellę pokroić na plasterki grubości palca i zostawić do odsączenia. Plastry te należy obtoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w mące, lub panierce.
Bułeczki przekroić wzdłuż, ale nie do końca. Dolne połowy posmarować masłem ziołowym i ułożyć na nich połowę pokrojonej, odsączonej papryki.
Oczyścić i drobno pokroić grzyby. Obraną cebulę i umytą pietruszkę posiekać.
Zobacz, co jeść, a czego unikać w menu śniadaniowym.
Zobacz, jak spędzić Dzień Kobiet, aby w pełni go celebrować.
Wybierając odpowiednią żywność, możesz znacząco poprawić przyswajanie wiedzy.