Krem kokosowy
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie samePoznaj smarowidła kanapkowe, które można jeść bez końca.
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie same - na słodko i słono! »To prawdziwa uczta dla podniebienia. Krem kokosowy możecie rozsmarować na chlebie, użyć do naleśników albo wyjadać łyżeczką prosto z miseczki. W każdej wersji będzie smakował obłędnie. Potrzebujecie: 100 g wiórków kokosowych, 3/4 tabliczki białej czekolady, 50 ml mleka, 50 ml mleka kokosowego, 30 g mleka w proszku, 50 g masła. Wiórki kokosowe przełóżcie do malaksera i miksujcie tak długo, aż masa zacznie robić się wilgotna. W tym czasie w rondelku podgrzejcie mleko, masło i czekoladę. Powstały płyn przelejcie do wiórków kokosowych i znów wszystko zmiksujcie. Na koniec dodajcie jeszcze mleczko kokosowe oraz mleko w proszku i ponownie wymieszjacie. Krem przełóżcie do jakiegoś pojemniczka i odstawcie na chwilę do lodówki, by trochę zgęstniał.