Pyszny sernik waniliowy
Przepisy wielkanocnePrzekonaj się, jak szybko przygotować coś świątecznego i zachwycić swoich bliskich!
Przepisy wielkanocne, które świetnie sprawdzą się w kuchni »Spód sernika przygotować z jednego opakowania ciasteczek, najlepiej pełnoziarnistych typu digestive. Zblendować na drobne grudki. Dodać 40g rozpuszczonego masła. Masą wyłożyć spód formy, lekko docisnąć.
600 g zmielonego twarogu połączyć z 4 jajkami, łyżką mąki ziemniaczanej, 120 g drobnego cukru oraz ekstraktem z wanilii. Dokładnie, ale niezbyt długo wymieszać. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód.
Sernik piec przez minimum godzinę w 160 stopniach C. Po upieczeniu pozostawić na chwilę w piekarniku. Najlepiej przechowywać go w lodówce.
fot. Pixabay.com z Pexels.com