Kurczak z mascarpone i pomidorami
2008-12-11 11:15:54- podwójna pierś z kurczaka (zamiennie może być indyk)
- ser mascarpone
- pomidory coctailowe
- cebula
- cytryna
- makaron spaghetti
- przyprawy: chili, pieprz, sól, oliwa
Przygotowanie:
1. Mięso pokroić w cienkie plastry (przyprawić solą i pieprzem).
2. Delikatnie podsmażyć na oliwie (odstawić na bok).
3. Pomidorki umyć, pokroić w plastry.
4. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę, zeszklić na oliwie, dodać plastry pomidorków. Dusić przez kilka minut na wolnym ogniu.
5. Dodać mascarpone, przyprawić solą, pieprzem, chili i sokiem z cytryny.
6. W między czasie ugotować makaron.
7. Przygotowanym sosem polać kurczaka, podawać z makaronem.
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)