Potrawka z mielonego
2008-01-25 21:48:00Potrzebujemy:
- 50 dag mięsa mielonego
- 2 średnie cebule
- 3 marchewki
- 3 pomidory
- 5 dag rodzynek
- 15 łyżeczki curry
- łyżka posiekanej zieleniny
- olej
- sól
1. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchew zetrzeć na grubych oczkach.
2. Warzywa i mięso smażyć około 5 minut.
3. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na małe kawałki i dodać do mięsa.
4. Wlać ½ szklanki wody, wsypać rodzynki, przyprawić do smaku i dusić pod przykryciem ok. 30minut.
5. Pod koniec duszenia wsypać curry i dokładnie wymieszać.
Podawać z ryżem.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)