Torebki do pieczenia firmy PACLAN – przyjemność smażenia bez zbędnego tłuszczu
2007-09-25 00:46:00Piekąc mięsa oraz ryby często popełniamy błąd – nacieramy tłuszczem formy i polewamy nim potrawy w trakcie pieczenia. W torebkach firmy PACLAN zawarte w potrawach soki nie wydostają się na zewnątrz, a mięso przyrumienia się poprzez folię. Nie ma potrzeby mieszania czy przekładania potrawy, a cały wydzielający się aromat pozostaje wewnątrz torebki.
Używając torebek do pieczenia firmy PACLAN otrzymujemy smakowity efekt pieczenia i smażenia bez zbędnego tłuszczu. Co więcej – pieczenie zachowują wszystkie wartości odżywcze, witaminy i mikroelementy, a ponadto nabierają wyjątkowego aromatu i smaku.
Torebki do pieczenia firmy PACLAN zapewniają krótszy czas smażenia, co pozwala zredukować zbędny tłuszcz. Przygotowane potrawy nie są już ciężkostrawne, lecz dużo delikatniejsze i bardziej wykwintne w smaku.
Torebki idealnie nadają się również do pieczenia w kuchenkach mikrofalowych. Z łatwością przepuszczają promieniowanie mikrofalowe, a przyrządzane w nich potrawy nie wymagają mieszania. Mogą być używane do pieczenia mięsa, do zamrażania, rozmrażania, odgrzewania i przygotowywania rozmaitych potraw – nie tylko z mięsa i ryb, lecz również z warzyw.
Torebki do pieczenia firmy PACLAN idealnie nadają się do pieczenia w kuchenkach mikrofalowych, elektrycznych i gazowych.
Użyj torebek do pieczenia firmy PACLAN.
Wystarczy przyprawić potrawę, włożyć do torebki i zamknąć dołączonym klipsem. Warto zwrócić uwagę na to, aby w torebce znalazło się powietrze – umożliwi to przyrumienienie potrawy. Następnie należy odciąć górny róg – dla swobodnego ujścia pary wodnej – oraz umieścić potrawę w głębokim naczyniu do pieczenia. Powstałe w wyniku pieczenia soki mogą posłużyć do przyrządzenia smacznego sosu.
Torebki do pieczenia PACLAN: 6 szt. (35cm x 38cm) cena: 5,08 zł
Informacja prasowa