Różności - Kulinaria
Wydawałoby się, że pewne kuchenne "wpadki" są nieodwracalne, a jedynym miejscem do którego mogą trafić to nie talerz, a… kosz na śmieci. Nic bardziej mylnego!
Sok z buraków, ze względu na bogate walory zdrowotne tego warzywa, zaleca się przede wszystkim osobom, w których codziennej diecie może brakować składników odżywczych.
Orkisz cenili sobie zwłaszcza pradawni Germanie, słynący ze swojej waleczności, a także gladiatorzy i sportowcy wychodzący na arenę igrzysk w starożytnym Rzymie. To wyjątkowe zboże miało zapewniać zdrowie i sprawność fizyczną.
Paluszki rybne pokryte chrupiącą, złocistą, POPCORNową panierką… Brzmi ciekawie?
Gotowana, smażona, prażona – w każdej postaci smakuje równie dobrze.
Zainspirowana rosyjską tradycją herbata Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture stała się zachętą do stworzenia potraw, których jest składnikiem.
Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz zdobywa coraz szersze grono zwolenników.
W chłodne, jesienne dni sięgnij po dania wzmocnione niepowtarzalnymi, korzennymi aromatami, które nie tylko rozgrzewają, ale także dodają energii oraz są świetnym afrodyzjakiem.
Smak cynamonu odkryto już 2700 lat p.n.e. W ciągu kolejnych tysiącleci przyprawa ta zrobiła zawrotną karierę – nie tylko w kuchni.
Poranny kubek kawy to codzienny rytuał milionów Polaków. Dzięki kubkom marki Contigo nie uronimy żadnej kropli kawy.
Zobacz, co jeść, a czego unikać w menu śniadaniowym.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?