Skrzydełka z grilla
8 przekąsek na weekendowe garden party
Ciekawe przekąski na weekendowe garden party
Przed nami długi i przyjemnie ciepły weekend. Warto spędzić go w gronie znajomych, jeszcze lepiej - na świeżym powietrzu. Może skusicie się na garden party?
Ciekawe przekąski na weekendowe garden party »
Skrzydełka z grilla
Skrzydełka umyć i osuszyć, odciąć lotki. Czosnek obrać i posiekać. Wymieszać z utartym imbirem, kilkoma kroplami TABASCO®, sosem sojowym i miodem i marynatą teryiaki. Do całości powoli wlewać olej, tak żeby nadać marynacie gładką konsystencję. Zalać nią skrzydełka i odstawić, najlepiej na całą noc do lodówki aby skrzydełka dobrze się zamarynowały. Nagrzać piekarnik do 180stopni i piec skrzydełka aż będą złocistobrązowe. Podawać z pieczywem.