Wybierz miasto
Kobieta Logowanie / Rejestracja
Znajdujesz się w ogólnopolskim wydaniu.

Sałatka ze szpinakiem

2014-10-13

Samodzielnie przygotowane posiłki do pracy stają się w Polsce coraz bardziej popularne. Jedną z doskonałych propozycji na posiłek w przerwie pracy jest sałatka ze szpinakiem, która świetnie się nada do lunchboxu.

Sałatka ze szpinakiem

Składniki:
• 250g Makaronu Międzybrodzkiego pierożek
• 200 g młodych liści szpinaku
• 100 g sera żółtego twardego
• 3 jajka ugotowane na twardo
• 50 g łuskanych orzechów włoskich
• 3 łyżki majonezu
• 100 ml jogurtu naturalnego
• 3 ząbki czosnku
• 7-8 pomidorków koktajlowych
• pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy i hartujemy.
2. Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy wyciśnięty czosnek i wykładamy wszystko na patelnię.
3. Całość lekko podgrzewamy, ale uważamy by nie doprowadzić do wrzenia. Szpinak dokładnie myjemy i dokładamy do sosu. Do potrawy dodajemy makaron, mieszamy całość i układamy na talerz.
4. Potrawę dekorujemy startym, żółtym serem. Układamy cząstki ugotowanego jajka, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i orzechy włoskie. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

ip

Fot. Międzybrodzki Makaron

Dodaj do:
  • Wykop
  • Flaker
  • Elefanta
  • Gwar
  • Delicious
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google
  • Yahoo
Komentarzedodaj komentarz

Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Brak komentarzy.

znak zodiaku: baran - horoskop kulinaria

Licznik BMI

Kalkulator miłosny

 
FB dlaMaturzysty.pl reklama