Dania główne - Kulinaria

Jak zrobić gulasz?

2017-10-17 10:11:39

Dania jednogarnkowe nie bez powodu uwielbiane są przez wiele osób. Ich sposób przyrządzenia nie jest trudny, a same potrawy są sycące i smaczne. Do tego typu potraw należy gulasz, który wiedzie prym wśród studentów i osób, które nie lubią spędzać długich godzin w kuchni. Przepis na gulasz nie jest trudny, a samo wykonanie nie należy do czasochłonnych. Zobaczcie, jak zrobić pyszny gulasz!

Jak zrobić gulasz?

Przepis na gulasz
W garnku podsmażamy na oliwie dużą, pokrojoną cebulę i 2 ząbki czosnku. Dodajemy pokrojone w kawałki mięso (najlepiej łopatkę wieprzową, kawałki schabu - około 1/2 kilograma). Całość podsmażamy przez około 5 minut. Dodajemy 1/2 litra bulionu, pokrojone 2 duże marchewki, 4 duże, pokrojone ziemniaki i 1/2 selera. Dodaj 2 listki laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Całość gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Następnie dodaj 3 łyżki przecier pomidorowego i puszkę fasoli czerwonej. Gulasz gotuj jeszcze przez 15 minut. Dopraw do smaku łyżeczką papryki wędzonej, łyżeczką majeranku i odrobiną chilli. Dodaj sól i pieprz. Podawaj ze śmietaną, chlebem lub wedle uznania.

gol

fot. pixabay.com

Słowa kluczowe: przepis na gulasz, przepis na gulasz, danie jednogarnkowe, gulasz z łopatki, gulasz wieprzowy
Komentarze
Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.
Zobacz także
Jak zrobić idealny kotlet schabowy?
Jak zrobić idealny kotlet schabowy?

Kotlet schabowy to popularne danie, które podbiło serce Polaków.

Sposoby na tortillÄ™
Sposoby na tortillę

Z kurczakiem, mięsem mielonym, a może na słodko?

Jak zrobić gulasz?
Jak zrobić gulasz?

Gulasz to wyśmienite danie jednogarnkowe, które przygotujecie w kilka chwil.

Polecamy
Gulasz z bakłażanem
Gulasz z bakłażanem

Warzywa dokładnie myjemy, wycieramy i kroimy. Pieczarki obieramy, myjemy i sparzamy.

Kluski śląskie
Kluski śląskie

Tam, skąd pochodzę, kluski to rzecz wręcz święta. Obowiązkowo do rolad i czerwonej kapusty. I wszystkie kobiety potrafią takie kluski zrobić.

Ostatnio czytane
Gulasz z bakłażanem
Gulasz z bakłażanem

Warzywa dokładnie myjemy, wycieramy i kroimy. Pieczarki obieramy, myjemy i sparzamy.

Kluski śląskie
Kluski śląskie

Tam, skąd pochodzę, kluski to rzecz wręcz święta. Obowiązkowo do rolad i czerwonej kapusty. I wszystkie kobiety potrafią takie kluski zrobić.

Popularne
Gyros
Gyros

Przepis na przepyszny gyros. Jest prosty w przyrządzeniu i niesamowicie smaczny.

Puree
Puree

Na początek ziemniak. Jedli go już wszyscy, gdyż związany jest z naszą kuchnią jak bocian z polską łąką.

Polecamy