Pyszna zupa mleczna
2007-12-25 15:54:31Nie każdy ją lubi, dla mnie jest jednak wspaniałym śniadaniem, szczególnie w zimowe poranki.
Potrzebować będziemy:
- mleko
- masło
- cukier waniliowy
- cynamon
- miód (najlepiej naturalny)
- ryż, makaron, kaszę mannę lub płatki owsiane.
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy łyżkę masła.
2. Jak masło się roztopi, dodajemy miód, cukier waniliowy i cynamon.
3. Wrzucamy ugotowany ryż lub makaron albo surowe płatki czy kaszę mannę.
4. Czekamy aż wszystko się zagotuje i możemy podawać.
Pamiętajmy, że płatki owsiane i kasza manna pęcznieją podczas gotowania, także nie przesadzajmy z ich ilością. Smacznego!
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Potrzebować będziemy:
- mleko
- masło
- cukier waniliowy
- cynamon
- miód (najlepiej naturalny)
- ryż, makaron, kaszę mannę lub płatki owsiane.
1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy łyżkę masła.
2. Jak masło się roztopi, dodajemy miód, cukier waniliowy i cynamon.
3. Wrzucamy ugotowany ryż lub makaron albo surowe płatki czy kaszę mannę.
4. Czekamy aż wszystko się zagotuje i możemy podawać.
Pamiętajmy, że płatki owsiane i kasza manna pęcznieją podczas gotowania, także nie przesadzajmy z ich ilością. Smacznego!
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne zupa mleczna kulinaria gotowanie