Gęsta gorąca czekolada
2008-09-17 22:33:29Składniki:
- 2 łyżki gorącej czekolady w proszku
- 0,5 saszetki „Słodka Chwila – budyń czekoladowy”
- 0,5l mleka
- śmietana kremówka
Przygotowanie:
1. Mieszamy ze sobą gorącą czekoladę w proszku z budyniem.
2. W garnuszku podgrzewamy mleko z niewielką ilością kremówki. Gdy tylko się zagotuje – zdejmujemy z ognia.
3. Wsypujemy mieszankę czekolady i budyniu i energicznie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Z reszty kremówki ubijamy bitą śmietanę i dekorujemy nią przelaną do kubków czekoladę.
Do podgrzewanego mleka możemy dodać kostki gorzkiej czekolady, a do gotowego napoju – odrobinę Malibu lub konfiturę wiśniową na dno szklanki.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)