Bananowe racuszki do kawy
2008-08-01 23:10:12- banany 6 sztuk
- mleko
- mąka
- cynamon
- jajka 3 sztuki
- kakao
- syrop klonowy
- ananas - w plasterkach - puszka
- bita śmietana
Etapy przygotowania:
1. Z mleka, jajek i mąki należy wyrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej. Następnie należy pokroić banany w plasterki i ułożyć je na rozgrzanej patelni, później zalać ciastem - tak jakbyśmy robili racuchy.
2. Ubić śmietanę lub użyć wcześniej zakupionego, gotowego produktu.
3. Nałożyć racuchy na talerze, następnie nałożyć bitą śmietanę i po pół plasterka ananasa na każdego racuszka. Całość polewamy syropem klonowym, posypujemy cynamonem i kakao, ja często dodaję wiórki czekoladowe.
Kinga Matoga
(kinga.matoga@dlastudenta.pl)