Barszcz biały z kiełbaską
2009-12-28 09:43:31Składniki:
- Opakowanie barszczu w słoiku
- ½ opakowania barszczu białego z torebki
- Majeranek
- Liść laurowy
- Ziele angielskie
- 2 kostki rosołowe
- Mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- Przyprawa do zup w płynie
Wykonanie:
- Przygotowujemy 2 litry wody. Rozpuszczamy w nich kostki rosołowe. Gotujemy.
- Przyrządzamy wywar. Dodajemy przyprawy.
- Wlewamy wymieszany barszcz ze słoika.
- Odlewamy ½ szklanki wody. Wsypujemy barszcz z torebki dokładnie mieszamy.
- Wlewamy do zupy. Gotujemy.
- Dodajemy cebulę i czosnek. Przyprawiamy przyprawą do zup.
- Kroimy kiełbaskę i wrzucamy do zupy 5- 10 minut przed podaniem.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)