Flaki z pomidorami
2009-03-25 14:12:04Składniki:
- 1 l flaków
- 4 pomidory lub 0,5 l soku pomidorowego
- pieprz
- papryka czerwona
- 2 cebule
- oliwa z oliwek
- bazylia
Wykonanie:
1. Podgrzewamy flaki. Dodajemy do nich obrane, pokrojone pomidory lub wlewamy sok pomidorowy.
2. Obraną i pokrojoną w plastry cebulę zesmażamy na łyżce oliwy z dodatkiem łyżeczki papryki czerwonej.
3. Dodajemy cebulę do flaków.
4. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy bazylię i pieprz.
5. Zupę podajemy z chlebem lub bułką paryską.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)
- 1 l flaków
- 4 pomidory lub 0,5 l soku pomidorowego
- pieprz
- papryka czerwona
- 2 cebule
- oliwa z oliwek
- bazylia
Wykonanie:
1. Podgrzewamy flaki. Dodajemy do nich obrane, pokrojone pomidory lub wlewamy sok pomidorowy.
2. Obraną i pokrojoną w plastry cebulę zesmażamy na łyżce oliwy z dodatkiem łyżeczki papryki czerwonej.
3. Dodajemy cebulę do flaków.
4. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy bazylię i pieprz.
5. Zupę podajemy z chlebem lub bułką paryską.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)