Kapusta zasmażana
2008-02-09 23:15:02Podaję przepis na kapustę bo jest naprawdę prosta w przygotowaniu i pyszna. Potrzebujemy:
- kapustę kiszoną
- masło
- mąkę
- cebulę
1. Kapustę wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy aż będzie miękka.
2. Przygotowujemy zasmażkę – rozpuszczamy masło i podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Dodajemy mąkę ciągle mieszając.
3. Zasmażkę dodajemy do kapusty (nie odlewamy wody!) i jeszcze chwilę gotujemy.
Do kapusty można dodać np. kminek lub majeranek – co kto lubi. Kapustę podawać na ciepło to obiadu. Przyznam jednak szczerze że sama podjadam ją na zimno z chlebem – pycha!
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
- kapustę kiszoną
- masło
- mąkę
- cebulę
1. Kapustę wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy aż będzie miękka.
2. Przygotowujemy zasmażkę – rozpuszczamy masło i podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Dodajemy mąkę ciągle mieszając.
3. Zasmażkę dodajemy do kapusty (nie odlewamy wody!) i jeszcze chwilę gotujemy.
Do kapusty można dodać np. kminek lub majeranek – co kto lubi. Kapustę podawać na ciepło to obiadu. Przyznam jednak szczerze że sama podjadam ją na zimno z chlebem – pycha!
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne kapusta zasmażana kulinaria gotowanie