Krem dyniowy
2008-12-10 08:51:55Składniki:
- niewielka dynia
- 2 czerwone papryki
- pół selera
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- koperek
- bulion rosołowy
- przyprawy: sól pieprz, słodka i ostra papryka
Przygotowanie:
1. Dynię pokroić w niewielkie kawałki.
2. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski.
3. Pozostałe warzywa obrać i również pokroić w niewielkie kawałki.
4. Całość gotować w bulionie, do smaku przyprawić, wrzucić posiekany koperek.
5. Po około 30-40 min. ściągnąć z gazu i całość zmiksować blenderem na gęsty krem.
6. Podawać ze smażonymi na maśle grzankami.
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
- niewielka dynia
- 2 czerwone papryki
- pół selera
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- koperek
- bulion rosołowy
- przyprawy: sól pieprz, słodka i ostra papryka
Przygotowanie:
1. Dynię pokroić w niewielkie kawałki.
2. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski.
3. Pozostałe warzywa obrać i również pokroić w niewielkie kawałki.
4. Całość gotować w bulionie, do smaku przyprawić, wrzucić posiekany koperek.
5. Po około 30-40 min. ściągnąć z gazu i całość zmiksować blenderem na gęsty krem.
6. Podawać ze smażonymi na maśle grzankami.
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)