Makaron z sosem paprykowym
2008-08-08 16:00:44Ponieważ sezon paprykowy trwa, podaję przepis na prosty i smaczny obiadek z tym warzywkiem.
Składniki:
- dowolny makaron (polecam tagiatelle)
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- czosnek
- 200 ml śmietany kremówki (np. do zup i sosów)
- sól, pieprz
- olej
Przygotowanie:
1. Ugotuj makaron.
2. W międzyczasie pokrój na drobne kawałki cebulę i paprykę.
3. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć warzywa. Smaż aż cebula się zeszkli.
4. Całość zalej śmietaną kremówką, dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Zagotuj.
5. Ugotowany makaron polej sosem. Całość możesz posypać posiekaną pietruszką.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Składniki:
- dowolny makaron (polecam tagiatelle)
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- czosnek
- 200 ml śmietany kremówki (np. do zup i sosów)
- sól, pieprz
- olej
Przygotowanie:
1. Ugotuj makaron.
2. W międzyczasie pokrój na drobne kawałki cebulę i paprykę.
3. Rozgrzej na patelni olej i wrzuć warzywa. Smaż aż cebula się zeszkli.
4. Całość zalej śmietaną kremówką, dopraw do smaku solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Zagotuj.
5. Ugotowany makaron polej sosem. Całość możesz posypać posiekaną pietruszką.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne makaron z sosem paprykowym sos paprykowy