Naleśniki z serem i szpinakiem
2009-02-26 12:00:04Składniki:
- szpinak mrożony
- czosnek
- ser żółty
- sól
Ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki
- odrobina oliwy
Przygotowanie:
1. Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć cieniutkie naleśniki (jeżeli ciasto jest za gęste, rozcieńczyć wodą).
2. Szpinak wrzucić do rondla z odrobiną wody, dusić aż się rozmrozi i zmięknie. W międzyczasie doprawić solą i dodać rozgniecione ząbki czosnku.
3. Na każdy naleśnik nakładać szpinak, posypać tartym serem i zwinąć w rulon.
4. Naleśniki przed podaniem obsmażyć.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
- szpinak mrożony
- czosnek
- ser żółty
- sól
Ciasto naleśnikowe:
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1,5 szklanki mąki
- odrobina oliwy
Przygotowanie:
1. Przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć cieniutkie naleśniki (jeżeli ciasto jest za gęste, rozcieńczyć wodą).
2. Szpinak wrzucić do rondla z odrobiną wody, dusić aż się rozmrozi i zmięknie. W międzyczasie doprawić solą i dodać rozgniecione ząbki czosnku.
3. Na każdy naleśnik nakładać szpinak, posypać tartym serem i zwinąć w rulon.
4. Naleśniki przed podaniem obsmażyć.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)