Omlet z czerstwych bułek
2009-03-11 11:11:37Składniki:
- 2 czerstwe bułki pszenne,
- 6 jajek,
- 20 dag pieczarek,
- cebula,
- łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Obrane i oczyszczone grzyby pokrój na cienkie plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Na stopione masło wsyp pokrojone w małą kostkę bułki. Dodaj pieczarki i cebulę. Delikatnie przysmaż. Umyj jajka. Wbij do naczynia. Roztrzep z przyprawami. Wlej na patelnię. Smaż 5 minut. Nie mieszaj! Poczekaj, aż się zetną. Posyp natką.
Marta Jadwiga Chowaniec
(marta.chowaniec@dlastudenta.pl)
- 2 czerstwe bułki pszenne,
- 6 jajek,
- 20 dag pieczarek,
- cebula,
- łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Obrane i oczyszczone grzyby pokrój na cienkie plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Na stopione masło wsyp pokrojone w małą kostkę bułki. Dodaj pieczarki i cebulę. Delikatnie przysmaż. Umyj jajka. Wbij do naczynia. Roztrzep z przyprawami. Wlej na patelnię. Smaż 5 minut. Nie mieszaj! Poczekaj, aż się zetną. Posyp natką.
Marta Jadwiga Chowaniec
(marta.chowaniec@dlastudenta.pl)