Pasta z ogórka i sera topionego
2007-12-01 22:04:21Wczoraj o 18–stej przyszła do mnie koleżanka. Przyszła od razu z pracy, w której nie miała czasu zjeść. Ugotowanie czegokolwiek zajęło tyle czasu, że dawno by z głodu padła. Przygotowałam więc zdrową i pożywną pastę do kanapek. Robi się ją migiem. Jest oczywiście zdrowa. Ma dużo witamin z ogórka i wapń z serka topionego.
Składniki:
- 2 kostki serka topionego
- 1 ogórek
- szczypta soli
- 1 łyżeczka natki pietruszki (może być suszona, sproszkowana z torebki)
Na tarce ścieramy serki. Ogórek drobno ściekamy. Starty serek i posiekany ogórek łączymy z łyżeczką natki pietruszki na gładką masę. Dodajemy sól do smaku.
Marta Jadwiga Chowaniec
(marta.chowaniec@dlastudenta.pl)
Składniki:
- 2 kostki serka topionego
- 1 ogórek
- szczypta soli
- 1 łyżeczka natki pietruszki (może być suszona, sproszkowana z torebki)
Na tarce ścieramy serki. Ogórek drobno ściekamy. Starty serek i posiekany ogórek łączymy z łyżeczką natki pietruszki na gładką masę. Dodajemy sól do smaku.
Marta Jadwiga Chowaniec
(marta.chowaniec@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne pasta z ogórka i sera topionego ser ogórek kulinaria gotowanie