Pasta z tuńczyka
2008-02-23 20:05:04Coś na szybkie i pyszne kanapki. Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- pokrojony drobno szczypiorek (niekoniecznie)
- estragon
- sól i pieprz
1. Wszystkie składniki oprócz szczypiorku wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem (można użyć blendera)
2. Dodajemy szczypiorek i mieszamy.
Pastą smarujemy pieczywo lub spożywamy z makaronem na zimno. Do pasty można podać ogórki konserwowe.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- pokrojony drobno szczypiorek (niekoniecznie)
- estragon
- sól i pieprz
1. Wszystkie składniki oprócz szczypiorku wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem (można użyć blendera)
2. Dodajemy szczypiorek i mieszamy.
Pastą smarujemy pieczywo lub spożywamy z makaronem na zimno. Do pasty można podać ogórki konserwowe.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne pasta z tuńczyka tuńczyk