Pomidorowa bruscheta
2009-08-25 09:34:58Składniki:
- 5 kromek chleba żytniego
- 3 średnie pomidory
- 3 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
- Pieprz, sól, bazylia
- Natka pietruszki
Wykonanie:
1. Chleb kroimy.
2. Czosnek przepuszczamy przez praskę.
3. Kromki dokładnie smarujemy czosnkiem.
4. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy. Wrzucamy do rondla i gotujemy, dodając łyżkę oliwy.
5. Odcedzamy sok z pomidorów. Masą pomidorową smarujemy kromki chleba.
6. Doprawiamy przyprawami.
7. Pieczemy kromki, zawinięte w folii, ok. 10 minut w temperaturze 200C.
8. Podajemy na ciepło.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)
- 5 kromek chleba żytniego
- 3 średnie pomidory
- 3 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
- Pieprz, sól, bazylia
- Natka pietruszki
Wykonanie:
1. Chleb kroimy.
2. Czosnek przepuszczamy przez praskę.
3. Kromki dokładnie smarujemy czosnkiem.
4. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy. Wrzucamy do rondla i gotujemy, dodając łyżkę oliwy.
5. Odcedzamy sok z pomidorów. Masą pomidorową smarujemy kromki chleba.
6. Doprawiamy przyprawami.
7. Pieczemy kromki, zawinięte w folii, ok. 10 minut w temperaturze 200C.
8. Podajemy na ciepło.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)